• artgroup
  • dunakanyarfm
  • garazs
  • havimatyi
  • joker
  • pepita
  • recept_rejtveny
  • ripfotoelit
  • szoszatyar
  • zem

2017

Világhírességek Vácon: grandiózus Händel előadás a Nagyboldogasszony Székesegyházban

Hol incselkedő, hol drámai barokk muzsika hangjai hívogatnak június 24-től július 1-ig a városban első ízben rendezett Régi Zenei Napok keretében. A Filharmónia Magyarország szervezésében énekmesterek és karmester nagyságok avatnak be a középkortól Bach haláláig tartó historikus zene időszakának titkaiba.

Bővebben...

Júliusi programjaink

VéNégy Fesztivál

V4 Fesztivál és Színházi Találkozó július 5.–július 9. Vác, Duna Part

Egyéb infó: www.v4fest.eu

Júniusi programok

 

Régi Zenei Napok

Szabadság Koncert Vácon

Június 16-án országszerte főhajtással és koszorúzásokkal emlékeztek Nagy Imrére, az 1956-os forradalom és szabadságharc miniszterelnökére és mártírtársaira, valamint a forradalmat követő megtorlás áldozataira.

Vácott a Március 15. téren a Trimedio szervezett megemlékező zenés rendezvényt Szabadság Koncert címmel. Bár a kezdése előtt pillanatok alatt orkán erejű széllel kísért felhőszakadás csapott le a helyszínre, ami jelentős kárt tett a színpadtechnikában és a Band együttes hangszereiben, egyórás csúszással megtarthattuk a megemlékező részekkel vegyített koncertet. Ezúton is köszönet érte a színpadtechnikát biztosító Zsarnóczay Kft.-nek és a műsor csúszását türelemmel viselő művészeknek, fellépési sorrendben a nagy jövő előtt álló LM Acousticnak (Fehér Lilinek és Rafael Máriónak), a forradalmi időket versekkel felidéző Smál-Szilaj Gábornak, a megemlékező beszédet mondó dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselőnek, a rendezvény fővédnökének, a remek hangulatot teremtő Hevesi Tamásnak, a viharkárok után főnixként feltámadó Bandnek és vendégüknek, a közönséget most is elbűvölő Keresztes Ildikónak, valamint a közönséget táncra perdítő Made In zenekarnak.

A rendezvényen Horváth Tamás, a Dunakanyar FM 94.1 rádió műsorvezetője konferált. A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta. Kiemelt médiatámogatója volt a Dunakanyar FM 94.1 rádió és az ES TV.

Az emlékév mottóját idézve valljuk: ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak.

Fotók: Varga Márta

 

 

     

     

       

Radics Márk Akustic koncert a Duna Palotában

I. Szentendrei Pünkösdi Vigasság - 2017. június 3-4-5

 

Limonádé Aranyalbum Gálaest

További cikkeink...

  1. Sihell Ferry koncert